Ağlayan kek, kabarık keki, çikolata sosu ve krem şantisi ile birleşerek ortaya çıkan enfes bir lezzettir. Besin değerinin yüksek olması sebebiyle enerji verici özelliğe sahip olan bu tatlı, özel günlerde veya akşam çaylarının yanında misafirlerinizi memnun edecektir. Gerekli Malzemeler
Üzerini Islatmak İçin
Üzeri İçin
Hazırlık Aşamaları Kek Hazırlığı Öncelikle, geniş bir karıştırma kabı alarak şeker ve yumurtaları içine ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar yüksek hızda çırpın. Ardından, karışıma yağ, süt, kakao ve tereyağını ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı sıvı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek karışımını yağlı kağıt serili dikdörtgen veya yuvarlak bir fırın tepsisine dökün. Yağlı kağıt kullanmıyorsanız, tepsiyi yağlayarak kekin yapışmasını önleyebilirsiniz. Pişirme ve Islatma Keki 170 derece ısıtılmış fırında pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp sıcakken üzerine süt gezdirin. Ardından keki tekrar ılıtılmış fırına koyarak 1 dakika kadar bekletin ve çıkarın. Üzeri İçin Krem Şanti Hazırlığı Kekin ıslanma aşamasının ardından soğuması için bir kenarda bekletin. Bu esnada krem şantiyi hazırlayın. Krem şantiyi bir kaseye alın ve belirtilen miktarda süt ilave ederek çırpın. Kek sütünü çekip soğuduktan sonra krem şantiyi bir bıçak veya spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Son Dokunuş Krem şantili kekin üzerine hazır çikolata sosunu gezdirin ve servis için sunuma hazır hale getirin. Afiyet olsun. |