{ "title": "Yağsız Ağlayan Kek", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/yagsiz-aglayan-kek.jpg", "date": "21.01.2024 05:46:19", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "
Yağsız ağlayan kek, Yağsız ağlayan kekin en büyük özelliklerinden biri yağsız olmasıdır. Diyet yapanların da tercih edebileceği gibi yapmayanlar da sağlıklı ve besin değeri çok yüksek olan bu keki güvenle tüketebilirler. Çocukların severek yediği keke farklı bir yorum katan ağlayan kek yağsız olma özelliği ile kilo almaktan da bizi korur. Özel günlerinizde davetlerde doğum günlerinde rahatlıkla çıkarabileceğiniz kolay ve pratik bir tariftir. Bol sütlü çikolatalı ve yağsız bu tatlıyı mutlaka deneyin.

Yağsız ağlayan kek için gerekli olan malzemeler
Yağsız ağlayan kek kreması için malzemeler
Yağsız ağlayan kekin çikolata sosu için malzemeler
Yağsız ağlayan kekin nasıl yapılır?

Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpılır. İçerisinde sütü ilave ettikten sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da karışıma eklenir. İnce bir süzgeçten eleyerek ve yavaş yavaş kontrollü bir şekilde koyarsak hamurun daha kabarık bir olmasını sağlamış olursunuz. -Kek karışımı yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden ısıttığımız fırını 180° ye getirip.

40-45 dk pişirilir. Keki fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekleyip, sıcakken iki bardak süt ile ıslatılır. Dinlemesi için bırakılan kek yavaş yavaş soğurken, ayrı bir kaba sosunu hazırlamak için malzemeleri karıştırın. Küçük bir tencerede un, kakao ve şeker karıştırılır. Üzerine su ve süt ilave edilir. Ocağa alıp karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Krem şanti 1,5 bardak buzdolabında soğutulmuş süt ile iyice çırpılır. Buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuyan kekin üzerine krem şanti yayılır. Kekin en üstüne de çikolata sosu döküp sevdiklerinize afiyetle yiyebilirsiniz. Kalori bakımından son derece düşük olan bu keki kiloyu dert etmeden rahatça tüketin.

Afiyet olsun.
" } ] }