{ "title": "Pratik Ağlayan Kek", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/pratik-aglayan-kek.jpg", "date": "19.01.2024 21:29:46", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Pratik Ağlayan Kek; Bütün evde bulunan malzemeler ile yapılan çikolata sevenlerinde bayılacağı ağlayan kek bir başka adı ile ağlayan pasta tarifini bugün sizler için paylaşacağız. Pratik ağlayan kek yapılışını ve püf noktalarını nasıl servis edildiğini öğrenebilirsiniz. Özellikle de kadınların gün sohbetlerinin vazgeçilmez tatlılarından birisidir kek. Alt zemini ıslak kek üst tarafını kremşanti ile en üst katmanını ise çikolata sosundan meydana gelen ağlayan kek oldukça hafif bir lezzet oluşu ile yapımı oldukça pratik oluşu vazgeçilmez tatlılar içinde yer almaktadır. Ağlayan kekin yapım aşamalarını ve püf noktalarını ve nasıl servis edildiğini sizler ile paylaşacağız.

Pratik Ağlayan Kek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Pratik Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle fırını ısıtın. Çünkü keki yaparken ısıtılan fırına girmesi kekin çok fazla kabarmasını sağlamaktadır. Keki yapmak için öncelikle yumurtaları derin bir karıştırma kabı içine kırın. Çok güzel bir kek yapmanın püf noktaları kullanılan malzemenin kaliteli ve oda sıcaklığında olması eğer mümkün ise ısıtılan fırına girmiş olmasıdır. Daha sonra toz şekeri yumurtaların üzerine ilave ettikten sonra mikser kullanarak yaklaşık be dakika kadar iyice çırpın. Malzemeleri çırpar iken şekerin iyice eridiğinden emin olun. Malzemeler hemen, hemen bir krema kıvamını alana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra kek karışımının içine sütü ve kakaoyu da ekleyin tekrar mikser ile çırpmaya devam edin. Sonra unun, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışımın içine ekleyin. Bu yöntem ile kekin daha iyi kabarmasını sağlarsınız. Kek karışımını yaptıktan sonra dikdörtgen kek kalıbını yağlayın. Yağladığınız kalıbın içine kek karışımını dökün. Kekte ki hava kabarcıklarını önlemek için tezgâha bir kez vurun. Önceden ısıtılan yüz seksen derece fırına keki verin. Keki yaklaşık on beş dakika kadar kalacak olan keki üzeri renk değiştirip kabardığında fırından çıkarın. Pişmiş olan kekin üstüne sütü dökerek keki bir kenarda soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra yapmış daha önceden hazırlamış olduğunuz krem şantiyi spatula kullanarak kekin üstüne yayın. Burada dikkat edilmesi gereken şey malzemelerin soğuk olmasıdır. Kekin servisini ister bu şekilde bırakıp sunum yapabilir istediğiniz sosu ekleyebilirsiniz ya da önceden yapmış olduğunuz çikolata sosunu çok dikkatli bir şekilde kekin her tarafına dökebilirsiniz. Keki bir süre buzdolabında beklettikten sonra da servis edin.

Pratik Ağlayan Kek Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekin üstüne krem şanti sürün. Krem şantiyi yapmak için soğuk süt ve krem şanti tozunu koyulaşıncaya kadar mikser ile iyice çırpın. Koyulaşan krem şantiyi dinlenmesi için buzdolabına koyun. Daha sonra çikolatalı sosu yapmak için orta boy bir tencere içine süt ile toz çikolatayı ekleyin. Eğer hazır değil de sosu kendiniz yapmak istiyor iseniz iki yüz gram kadar süt kremasını kaynama noktasına getirdikten sonra içine yüz altmış gram bitter çikolatayı ilave ederek ev yapımı sos yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz çikolata sosunu daha sonra orta ateş üstünde karıştırın. Sos kaynamaya başlayınca ocağın altını kısarak birkaç dakika kadar karıştırın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve sosun kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.

Afiyet Olsun.
" } ] }