{ "title": "Oktay Usta Ağlayan Kek", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/oktay-usta-aglayan-kek.jpg", "date": "21.01.2024 18:22:44", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Oktay Usta Ağlayan Kek, kek denildiği zaman ilk akla gelen çocuklardır. Çünkü en çok keki çocuklar severek tüketiyor desek de yetişkinler ve özellikle tatlı krizine giren bayanlarda özellikle çikolatalı kekleri fazlası ile tüketmektedir. Her çeşitte kek yapılabilir ancak en çok favori olan keklerin içerisinde çikolatalı kek ve ağlayan kek ilk sırada yer almaktadır. Aslında kek oldukça pratik ve hızlı yapılan bir hamur çeşididir. Özellikle çocukların okuldaki kek günlerinde, kahvaltıda, beş çayında, akşam çayın yanında, hanımların altın günlerinde istenildiği her zaman sebep koşulmadan çeşitli malzemeler eklenerek muhteşem kekler hazırlamak mümkündür. Hangi çeşit kek yaparsanız yapın mutlaka malzemeleri sırası ile çırpmaya başladığınızda havalı ve kabarmış bir kek yapmış olursunuz. Kek yapımı çok basittir, ancak kurallara uyulmadığı zaman ve iyi çırpılmaz ise kabarmamış ve içi yapışmış bir kek olur. Hayatımızın her anında yanımızda olan kekler içinde en çok ağlayan kek daha fazla tercih edilmektedir. Aslında ismini üzerine dökülen süt ve çikolata sosundan almaktadır. Özellikle kakao ve çikolata sosu ile yapıldığı için ağlayan kek keklerin sultanı diyebiliriz. Çünkü büyük küçük demeden herkes bu muhteşem lezzeti severek yemektedir.

Oktay Usta Ağlayan Kek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Oktay Usta Ağlayan Kekin Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Oktay Usta Ağlayan Kekin Nasıl Yapılır?

Keki hazırlamak için öncelikle derin bir kâsenin içerisine yumurta ve toz şekeri ilave ettikten sonra çırpma teli ya da mikser ile iyice çırpalım. Daha sonra içine sütünü, kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edelim ve iyice çırpalım. Önceden yağladığımız yuvarlak fırın tepsisinin içerisine hazırladığımız kek harcını dökelim. Daha önceden ısıttığımız 170-180 derece fırının içerisinde yaklaşık olarak 25-30 dakika arasında pişirelim. Keki fırında pişirirken kesinlikle fırının kapağını açmayı, eğer açarsanız kekin kabarmasını engellemiş olursunuz. Kek fırında pişerken derin küçük bir tencerenin içerisinde tarifine göre hazır çikolata sosunu pişirelim ve soğuması için bir kenara kaldıralım. Daha sonra fırında pişen keki çıkaralım ve hafif ılındıktan sonra kekin üzerine soğuk sütü gezdirerek dökelim. Soğuyan çikolata sosunu karıştırdıktan sonra kekin her yerini kaplaması için gezdirerek döktükten sonra yaylım. Ağlayan kek dinlendikten sonra servis için hazır. Eğer ağlayan keki yaptıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli oluyor. Ağlayan keki servis tabağına aldığınızda yanında mevsim meyveleri ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }