{ "title": "Ağlayan Kek Tarifi", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/aglayan-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 17:22:11", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "
Ağlayan kek tarifi, ağlayan kek çok sevilen bol çikolatalı olan kek tariflerinden biridir. Çikolata severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem keki hem sosu çikolatalı olunca bol çikolata tadında enfes bir lezzet ortaya çıkar. Çok sevilen bir tarif olduğu için evlerde sıklıkla yapılır. Özellikle günlerde, beş çaylarında, okullarda düzenlenen kermeslerde, doğum günlerinde yapılır. Sosu bol olduğu için yanına çok fazla çeşit yapmadan ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Bol çikolatalı bir lezzet olması aynı zamanda bol kalorili olmasına sebep olur. Bu nedenle kalori sıkıntısı yaşayanlar, Kilolu olanlar, şeker hastaları tüketirken dikkat etmelidir. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısı olmayanların seve seve yiyebileceği bir kek tarifidir. Fakat yoğun malzemesinden dolayı bir dilimden fazla yemek sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde tüketmenizde fayda var. Emin olun ki herkes tarif isteyecek ve kekinizi çok beğenip ikinci dilimi isteyecekler. Bu kadar lezzetli olmasına rağmen çok zor olmayan bu tarif biraz zaman alacaktır. Çünkü keki, krem santi ve sosu ayrı ayrı hazırlamak ve soğutmak gerekir.

Ağlayan kek yapımı için gerekli malzemeler

Kek için gerekli malzemeler
Keki ıslatmak için
Üzeri için
Ağlayan kek nasıl yapılır?

Ağlayan kek yapımı için ilk olarak şeker ve 4 adet yumurta derin bir kaba alınır. Mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt ve sıvıyağ ilave edilir. Tekrar çırpmaya devam edilir. Daha sonra diğer malzemeler elekten elenerek ilave edilir. Tekrar çırpmaya devam edilir. Tüm malzemeler iyice karışınca dikdörtgen bir borcama sıvı yağ sürülerek yağlanır. Ardından kek hamuru borcama ilave edilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru sürülür. İlk 20 dakika kapağı açılmadan pişmeye bırakılır. Bu sırada çikolata soslu kremşanti hazırlanmaya başlanır. İlk olarak Krem şantiye hazırlayıp buzdolabına atabilirsiniz. Bunun için 1 paket krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyerek derin bir kapta mikser ile iyice çırpınız. Koyulaşmaya başlayınca buzdolabına kaldırın. Şimdi çikolata sosunu yapmak için bir tencereye 2 su bardağı süt ekleyin ve üzerine bir poşet hazır çikolata sos ilave edin ve ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca altını kapatın ve mikser ile 3-5 dakika çırpıp serin bir yere koyun. Bu sıradan keki kontrol etmeyi unutmayın. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan batırın kürdan da hamur kalmıyorsa pişmiş demektir. Kekiniz pişince fırından alın ve soğuması için bir kenara alın. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 su bardağı süt ile keki ıslatın. Kek ıslandıktan sonra daha çabuk soğuyacaktır kek ve krem şanti tamamen soğuduğunda Kekin üzerine ilk olarak Krem şantiyi sürün. Sosda tamamen soğuyunca onu da Krem şantinin üzerine ekleyin. Ardından Pastamızı dilimleyin ve her bilim üzerine fındık ya da ceviz parçaları ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }