{ "title": "Ağlayan Kek Nasıl Yapılır", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/aglayan-kek-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 06:28:58", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Ağlayan kek nasıl yapılır; bu kek hem değişik hem de lezzet olarak çok farklı bir lezzettir. Malzeme olarak iki parçadan meydana gelen ağlayan kekin yapımı biraz uğraştırıcıdır. Diğer keklere nazaran daha çok görselliği bulunan ağlayan kek nasıl yapılır derseniz; aşağıda size malzeme ve tarifini verdiğimiz gibi yapmanızda fayda vardır. Lezzeti ve görünümü ile bu ismi alan bu kek mutlaka tatmanız ve etrafınızdakilere tattırmanız gereken bir lezzettir.

Ağlayan Kek Malzemeleri
Üzerine yapılacak çikolata sosu malzemeleri
Ayrıca ağlayan kek yapılışında ağlamayı sağlamak için bir su bardağı süt ve bir paket krem şanti gerekmektedir.

Ağlayan kek nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaları ve şekeri derince bir kâse içerisine koyarak robot yardımı ile karışıp şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Un haricinde birinci listedeki tüm malzemeleri de ilave ederek tekrar robot yardımı ile kıvama gelinceye kadar çırptıktan sonra unu da ilave edip un karışımla bir oluncaya kadar çırpmaya devam ederiz. Diğer taraftan önceden yağladığımız kek tepsisine hazırladığımız kek karışımını dökerek yayınız. Daha önceden iki yüz derecede ısıttığımız fırında kırk beş dakika pişmeye bırakırız. Sonrasında pişen kekimizi fırından alıp üzerine bir buçuk su bardağı sütümüzü gezdirerek her yerine gelecek şekilde dökeriz ve soğumaya bırakırız. Kek soğurken biz bir taraftan bir kâse içerisine krem şantiyi koyup çırparız. Çırptığımız krem şantiyi soğuyan kekin üzerine gezdirerek yine dökeriz. O bir tarafta beklerken biz üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlarız. Bütün malzemeler ilave edilerek robot yardımı ile tencere içerisinde bir iki çevirdikten sonra kısık ateşte sos kıvama gelinceye kadar kaynatırız. Daha sonrasında sosu ocaktan alıp biraz daha çabuk soğuması için bir kaşık yardımı ile karıştırmaya devam ederiz. Soğuyan sosumuzun en önemli ayrıntısı kabuk bağlamamasıdır. Karıştırmada ikinci amaçta budur. Tekrar kek tepsimizi önümüze alıp hazırladığımız akışkan çikolata sosunu üzerinde boş yer kalmayacak şekilde dağıttıktan sonra artık ağlayan kekimiz hazır hale gelir.

Afiyetler olsun.
" } ] }