{ "title": "Ağlayan Kek Cahide", "image": "https://www.aglayankek.gen.tr/images/aglayan-kek-cahide.jpg", "date": "20.01.2024 06:43:41", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ağlayan kek Cahide, bol çikolatalı, ağızda dağılan yumuşacık bir keke kim hayır diyebilir? Özellikle çocuklar için mükemmel bir lezzet olan ağlayan ıslak kek, gün masalarında, beş çaylarında, akşam çayınızın yanında ikram edebileceğin bir lezzet. Yapılışı oldukça basit bir tarif olan ıslak kek nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Ağlayan kek Cahide için gerekli malzemeler

Keki için
Keki ıslatmak için
Çikolata sosu için
Ağlayan kek tarifi nasıl yapılır?

Ağlayan kek Cahide için ilk olarak kek hazırlanır. Çukur bir karıştırma kabının içine ilk olarak yumurtalar kırılır. Üzerine toz şeker ilave edilerek köpük, köpük olana kadar çırpılır. Malzemelere kıvam aldıktan sonra diğer kek malzemeleri sırasıyla eklenir. Kakao, süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya ilave edildikten sonra tahta kaşık yardımıyla pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edilene kadar karıştırılır. Hazır hale gelen kek hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülerek, tepsinin her tarafına eşit şekilde yayılır. Fırın 170 derece ısıtılır ve hazırlanan kek ısınmış fırına sürülür. Kek fırından alınmadan önce kürdanla pişip pişmediği test edilir. Kekin birkaç yerine kürdan batırılır, eğer kürdan kekten temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Pişen kek fırından alınır ve bir iki dakika bekletildikten sonra 2 su bardağı sütle kekin her tarafı ıslatılır. Kek kürdanla delindiği için süt kekin her tarafına rahatlıkla ulaşabilir.

Ağlayan kek tarifinde kullanılacak Kremşanti çukur bir kabın içine alınır ve üzerine 1 su bardağı süt eklenerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. Mikserin ayarı önce düşük olmalı. Bir iki dakika mikserin düşük ayarıyla çırpıldıktan sonra, mikserin ayarı yükseltilir ve 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.

Çikolata sosu bir tencerenin içine, süt, su, kakao, un, nişasta, toz şeker eklenir. Çırpıcıyla önce iyice çırpılır. Daha sonra ocağa alınarak koyulaşıncaya kadar çırpılır. Çikolata sosu kaynama noktasına ulaştıktan sonra bir iki dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Soğuyana kadar ara ara karıştırılarak üzerinin kabuk bağlaması önlenir.

Fırından alınan ve soğuyan kekin üzerine ilk önce buzdolabında dinlendirilen kremşanti dökülerek her tarafına eşit yayılır. Ardından üzerine soğuyan çikolata sosu dökülür. Sos döküldüğünde tam olarak soğuduğundan emin olunmalıdır. Aksi halde kremşantiyi eriterek kekin görünümünü bozabilir. Hazırlanan ağlayan kek buzdolabına alınarak 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra kare şeklinde kesilir ve servis tabağına alınır. Üzeri dövülmüş fındık ya da isteğe göre çilek gibi meyvelerle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }